Tuesday, December 13, 2016

MULTIVITAMIN TERTUA DI DUNIA!

Si tua ni dah ada balik tau! Kenapa panggil si tua? Hehe. Vitamin ni dah wujud selama 100 tahun di dunia. Kalau tak bagus mana mungkin dapat bertahan sampai satu abad. Ye tak? 😘

Vitamin ni favorite saya masa dalam pantang tau. Masa dalam pantang kan macam-macam kita tak boleh makan. Jadi banyak la nutrisi yang lompong. 

Bila nutrisi banyak lompong, badan kita jadi tak cukup zat dan cepat lesu. Nak menyusu pun tak larat. 

Serius boleh nampak perbezaan ketara masa 1st three days saya tak ambil apa-apa vitamin. Badan rasa lesu je. Lepas nyusukan anak saya mesti rasa mengantuk dan terus tidur. Tak suka betul masa tu. Rasa weak je body.

Alhamdulillah lepas ambil Vitalea badan rasa cergas je. Susu nampak lebih pekat, baby pun tak banyak ragam. Time tu nak paksa tidur pun tak leh tidur. Celik je mata ni 😁

Highly recommended diambil ketika berpantang. Kalau dah ada anak berderet lagi la perlukan Vitalea ni. Kalau tak ambil mau pancit dan jadi hulk sokmo.

No comments:

Post a Comment