Saturday, November 11, 2017

Basic H Mudahkan Tugas Hapuskan Contengan di Dinding



Basic H ni memang menjadi pilihan saya utk pelbagai guna. Sbb namanya pun multipurpose kan. Biasanya saya guna basic H utk mencuci botol susu anak2.

Saya sgt suka cuci botol guna basic H sebab dia xberbau sabun dan botol pun jd sgt bersih. Saya rasa sgt bersih dan selamat. Selain tu untuk mencuci lantai ke basuh baju sekolah anak2 ke, basuh kasut sekolah anak2...sgt2 bagus hasilnya. sgt bersih. Jomlah cuci. 

Untuk turunkan suhu panas anak pun boleh.Kita baca testimoni yg ini dulu ye. Mana tahu ada yg nak cuba beli Basic H ni. Beli dgn saya ok.

Saya kongsikan testimoni kakak ni yg jadikan Basic H ni untuk menghilangkan contengan di dinding.




SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 4
TESTIMONI 37 : SHARIFAH ALHABSYIEE
.

[BASIC H MUDAHKAN TUGAS IBU HAPUSKAN CONTENGAN DI DINDING]
.

Assalamualaikum, saya Sharifah Nurulkamariah, ibu kepada 2 orang anak. Kali ini saya ingin berkongsi pengalaman menggunakan basic H Shaklee.
.

Dah jadi lumrah rumah penuh dengan contengan bila ada anak yang mula pandai menulis dan melukis, saya juga tidak terkecuali dari itu. Tiap hari pasti ada contengan di merata-rata tempat terutama tempat yang kadang-kadang tu saya sebagai ibu pun tak terjangka.
.

Ada satu hari, saya terlihat contengan di dinding bersebelah katil dengan perkataan ‘ALEESHA’ dengan permenant marker pen warna merah pula, ni tak lain tak bukan contengan dari si kakak. Nak marah pun, dah contengkan apa boleh buat lagi. Masa tu saya kehabisan stok basic h, jadi lama juga la contengan tu bertepek di dinding.
.

Baru-baru ni, kebetulan ada order dari kawan, jadi saya orderkan sekali dengan basic H. Malam tu juga saya sediakan bancuhan basic H dan letakkan dalam bekas spray siap-siap untuk kemudahan akan datang. Bukan apa, jika tak dibancuh siap-siap macam ni, mau sebotol terus basic H habis ditangan mereka berdua.
.

Berbekalkan 1 botol spray dan kain lap, saya minta kakak (6tahun) dan adik (5tahun) untuk bersihkan contengan tersebut. Dengan tak sampai 30minit tulisan tu dah pudar tanpa sentalan yang kuat pun. Ya la anak kecil lagi yang sental kita boleh tahu kudrat mereka kan. Contengan tersebut hilang, dan paling mengejutkan tiada sebarang perubahan pada cat di dinding tersebut.
.

Ada juga yang cadangkan kepada saya untuk sapukan tinner pada contengan tersebut, tapi bimbang pula kalau-kalau bahan tersebut merbahaya pada anak-anak. Jadi paling selamat saya hanya mengunakan Basic H untuk masalah saya.
.

Alhamdulillah, kini tugas mencuci contengan di dinding lebih mudah dihilangkan dengan basic h dan boleh juga jimatkan masa ibu-ibu semua. Saya dah cuba, anda bila lagi?


Hubungi saya:

Jumaati Binti Ahmad

SID: 1206505
WA: 012 223 9261 atau klik sini http://vitaminsihatcantikmeru.wasap.my
Email: jumaati.ahmad@yahoo.com
FB: Jumaati Ahmad
FB Page: Vitamin Sihat dan Cantik Meru
IG:jumaatiahmad


Atau boleh klik di sini utk terus membeli Basic H


Wednesday, November 8, 2017

Manfaat OMEGA GUARD semasa Hamil dan Berpantang









Kenapa perlu ambil OMEGA 3 (omega guard) semasa hamil dan berpantang?

Masa sy Hamil anak no 3 dulu mmg sy ambil Omega Guard. Dengan niat nak control berat badan juga nak baby dlm perut tu lebih bijak.

Alhamdulillah bila dalam pantang pun saya ambil Omega ni dgn tujuan yg sm mengembalikan saiz badan yg sm spt sblm hamil. Mungkin lah xde jd kurus sgt sekurang2nya badan saya xbertambah2berat.

So di bwh ini kepentingan mengambil Omega Guard ketika hamil dan berpantang;

Hamil
🔴  mengelakkan kelahiran pramatang
🔴bagus untuk perkembangan otak, saraf dan mata bayi
🔴 kurangkan risiko alergik pada bayi
Berpantang


🔴mengurangkan risiko meroyan
🔴 meningkatkan fungsi penglihatan dan perkembangan otak terutama pada 5 tahun pertama perkembangan kanak-kanak.
🔴mengurangkan kulit sensitif pada bayi


Jadi masih nak berkira2lagi?

Fikirlah demi kesihatan ibu juga anak.

Hubungi saya:
Jumaati Binti Ahmad
SID: 1206505
WA: 012 223 9261 atau klik sini http://vitaminsihatcantikmeru.wasap.my
FB: Jumaati Ahmad
FB Page: Vitamin Sihat dan Cantik Meru
IG:jumaatiahmad

Atau boleh klik di sini utk terus membeli Omega Guard sekarang.


Pentingnya Asid Folic Untuk Kandungan




PENTINGNYA ASID FOLIK UNTUK KANDUNGAN

Memandangkan saya dilahirkan cleft, tipulah klu saya xrisau jika anak yg sy lahirkan sama seperti saya. Sebab itule awal2 lagi sebelum saya kawin, saya memang dah telan asid folik ni. 

Saya ada baca yg makan asid folik mmg blh elakkn anak yg dilahirkan sumbing atau pun sindrom down. Selain itu, sbb saya kawin pun lewat, saya nak pastikan saya juga blh mengandung dgn cepat. Jd saya telanlah asid folic cepat2 walaupun blm nikah lagi masa tu.

Meh kita cek kenapa WAJIB MAKAN asid FOLIK KETIKA HAMIL dan MERANCANG HAMIL?

1. Mengelakkan bayi yang dilahirkan mengalami sumbing bibir atau sindrom down.
2. Mengurangkan risiko tekanan darah tinggi atau preeclampsia.
3. Mengelakkan kelahiran bayi pramatang.
4. Mengurangkan risiko keguguran di awal kehamilan.
5. Mengelakkan perkembangan bayi yang tidak seimbang semasa di dalam kandungan.
6. Mencegah kecacatan saraf, otak dan saraf tunjang yang terjadi pada bayi.
Bagi mereka yang sedang merancang untuk hamil, anda disyorkan untuk mengambil 400 mcg asid folik setiap hari. 

Dan yang paling penting, B complex Shaklee ada asid folik dan 8jenis vitamin B yang penting untuk metabolisme dan mekanisme badan. Tak perlu nak ambil secara berasingan lagi 😊


Jika berminat untuk mendapatkan bcomplex, hubungi saya sekarang.


Hubungi saya:
Jumaati Binti Ahmad
SID: 1206505
WA: 012 223 9261 atau klik sini http://vitaminsihatcantikmeru.wasap.my
FB: Jumaati Ahmad
FB Page: Vitamin Sihat dan Cantik Meru

IG:jumaatiahmad



Atau boleh klik di sini utk terus membeli B complex




Tuesday, October 31, 2017

Perjalanan dengan Shaklee



Saya kenal Shaklee dari sblm kahwin lagi. Mula makan Shaklee masa pantang anak pertama. Seterusnya mmg saya makan je Shaklee sampai terbuka nak jd member utk berpantang anak kedua.

Bila dah nampak kebaikan yg saya dpt, saya mula terpk kenapa tidak saya kongsikan kebaikan yg saya dapat dgn semua org dgn niat org lain pun mendapat manfaat yg sm spt mana sy dapat. Xnaklah baik sorg2 je, xnaklah sihat sorg2 je kan.

Dari situ saya mula terpk di samping kongsi kebaikan Shaklee, saya boleh gak dapat income dari Shaklee. Boleh gak tambah pendapatan sikit2 dgn Shaklee.

Bermulalah sharing saya ketika mengandung anak ketiga. Barulah nak kenal org2yg berjaya dalam bisnes Shaklee. Kenal dgn pengasas Supermom. Tahu ttg rank dlm bisnes Shaklee.

Masa mula2 mmg saya pk saja2nak share, klu ada org nak beli, belilah. Xde target apa.
Tp bila dah selalu didedahkan dgn kejayaan org2 yg berjaya dlm Shaklee, saya mula rs saya nak juga berjaya dengan Shaklee.

Lebih2lagi bila saya perlu tambah pendapatan saya utk kelangsungan hidup saya sekeluarga sekarang.

Bila kita ada BIG WHY?? baru saya rs saya perlu push. Kena ada target. Nak berjaya, kena perlu usaha keras dan ISTIQOMAH. Jgn byk alasan.

Kalau org tnye so hasil dr shaklee dapat buat apa? Alhamdulillah dptlah memberi lebih pd anak2 dan jgn pernah lupa utk bersedekah dr hasil Shaklee.

Insha Allah saya harap dgn Shaklee saya boleh mncapai Vision Board saya.

Hidup perlu ada matlamat. Kena berani. Baru kita boleh berjaya dan menggenggam impian.

Terima kasih Allah krn buka mata hati dan minda saya utk mnjadi yg lebih baik.
Moga Allah sentiasa merestui saya.

Monday, October 30, 2017

Set Pre & Post Natal Shaklee

Sepanjang kehamilan anak ketiga sehingga melahirkan, ketika berpantang, mmg saya consume habis set prenatal dan post natal Shaklee.

Byk sgt manfaat yg saya dpt.

Actually set pre post natal adalah sama cuma fungsi berbeza2 mengikuti keperluan ketika hamil dan berpantang.

Masa hamil, saya perasan bacaan HB saya sgt baik (makan Vitalea), berat pun xde naik mendadak (OMEGA GUARD), kaki xlenguh dan sembelit pun xde (Ostematrix). Makan B complex mmg sgt bagus utk pertumbuhan baby dlm kandungan, juga Vitamin C bagus utk kuatkan imun sy, kurangkan risiko selsema. Dan pastinye ESP sentiasa buat sy bertenaga.

Bila selepas melahirkan, Alhamdulillah saya dapat berpantang dgn baik. Vitamin C buat luka dalaman CPT baik, juga bagi ketahanan yg tinggi ketika sakit bersalin.

Xmudah stress sbb mkn B complex. Omega guard membantu utk kembali langsing spt sblm hamil.

Dgn gabungan ESP, Ostematrix dan Alfafa, Alhamdulillah susu cukup utk anak saya. Misi penyusuan saya yg sgt berjaya untuk anak ketiga. Apatah lagi hanya dgn kaedah MARMET je ketika membuat stok EBM.

Nak sentiasa sihat? 

WA saya.
Juma Atie
012 223 9261