Friday, December 29, 2017

Set Ibu Hamil Cergas

set hamil, set hamil shaklee, set ibu hamil shaklee, ibu hamil, esp soy protein, energising soy protein, vitamin ibu mengandung, esp shaklee, vitalea, vitamin c, b complex, ostematrix, omega guard, otak bayi cerdik, kalsium, pil kalsium
SET IBU HAMIL CERGAS


1. OsteMarix
sumber kalsium utama terutama buat yang loya nak telan susu ibu hamil etc, dilengkapi dengan Vitamin D, magnesium untuk penyerapan kalsium yang optimum. Kalsium penting untuk pembentukan tulang dan gigi bayi.

2. Vita-Lea
Multi vitamin dan multi mineral yang SEMULAJADI (bukan sintetik) yang membantu ibu mendapat semua nutrisi yang diperlukan tubuh semasa hamil, bayi juga mendapat manfaatnya secara tidak langsung.

3. Sustained Release Vita-C 
Membantu ibu mengekalkan kesihatan yang baik, yang mana Vitamin C membantu meningkatkan imun sistem terutama yang mudah terkena selsema, batuk dan demam

4.B-Complex
dilengkapi dengan semua vitamin B yang diperlukan tubuh untuk proses sistesis makanan serta keperluan & kesihatan tubuh

5.OmegaGuard
Kaya dengan sumber Omega 3 & 6, yang membantu perkembangan otak, mata & saraf bayi. Tinggi kandungan EPA & DHA dalam setiap kapsul

6. ESP – Soy Protein Isolate Powder
protein soya yang rendah glycemic index, rendah gula, membantu membekalkan tenaga ibu agar kekal cergas sepanjang hari.

Set yg saya amalkan smasa hamil..berpantang..menyusu..


Alhamdulillah, kekal cergas, cerdas dan aktif. Semuanye dgn izin allah tp kita kena juga usaha yg terbaik.



Hubungi saya:
Jumaati Binti Ahmad
SID: 1206505
WA: 012 223 9261 atau klik sini http://vitaminsihatcantikmeru.wasap.my
Email: jumaati.ahmad@yahoo.com
FB: Jumaati Ahmad
FB Page: Vitamin Sihat dan Cantik Meru
IG:jumaatiahmad

Atau boleh klik di sini utk terus membeli Set Hamil Shaklee

set hamil, set hamil shaklee, set ibu hamil shaklee, ibu hamil, esp soy protein, energising soy protein, vitamin ibu mengandung, esp shaklee, vitalea, vitamin c, b complex, ostematrix, omega guard, otak bayi cerdik, kalsium, pil kalsium

Thursday, December 28, 2017

Terima baucer Program Saringan Kesihatan PERKESO



Semalam saya terima baucer ini.
baucer perkseo
Bila kita dah terima baucer program saringan kesihatan di bwh Perkeso, apa maksudnya.??

40 series menjengah dah...

Mesti boleh. Pasti boleh.

Klu dah 40series, surelah kena LEBIH JAGA BAB2 KESIHATAN ni. Lagi2 sbg seorg isteri dan ibu. Semua penting.

Sbb tu saya pilih Shaklee demi kesihatan yg lebih baik juga utk pendapatan hidup yg lebih banyak.
Jom jana pendapatan lebih bersama AKAK.


Juma Atie
012 223 9261
012 223 9261
012 223 9261

Fokus 2017 yg meninggalkan kesan, Misi 2018

Pagi tadi dgr kat Sinar. Highlight 2017, apa yg meninggalkan kesan kat kita.

Utk saya, tahun ni NO NEW BABY. Hehehe.

Kesan btl... Hahaha.

Alhamdulillah sy sgt bersyukur sbb 2017 saya mmg byk fokus utk mencari rezeki yg lebih utk anak2.

Sebenarnya saya agak lama kenal Shaklee tp mula makan Shaklee masa pantang anak pertama tahun 2014. Bila nak pantang anak kedua 2015 baru jadi member Shaklee. Masa tu pun belum terbuka hati pun nk buat bisnes Shaklee.

Bila dah hamil anak no 3 baru saya diberi kesedaran utk berbisnes. Tapi masa tu pun pk sekadar suka2 aje. Klu ada adale.

Tetapi utk 2017 ni saya mmg btl2 nak FOKUS DGN SHAKLEE. Allah gerakkan hati saya utk lihat mereka2 yang berjaya dgn Shaklee.

Terima kasih Allah sebab temukan saya, kenalkan saya dgn org2 yg berjaya, org2yg boleh membantu saya utk berubah ke arah yg lebih baik dan lebih berjaya.

Di sini saya nak ucapkan terima kasih utk org2 yg byk bagi tunjuk ajar, nasihat, tips utk saya lebih berjaya dlm bisnes saya. Mereka juga adalah sumber inspirasi utk saya lebih berjaya.


Juga terima kasih buat master2 dlm Shaklee yg sgt memberi inspirasi buat saya utk kejar dan capai IMPIAN saya, mami Lyna Noh, mami Hadhatina Mkb, master Lavender Rhea Hana dan master Adilah Manaf Celikvitamin.

Terima kasih Allah atas segala kurniaan rezeki yg telah diberi pada saya.

Moga 2018 memberi lebih byk benda2 positif dalam hidup saya.


Nak join Shaklee untuk kesihatan dan pendapatan yang lebih baik, jom terus hubungi saya.

Hubungi saya:
Jumaati Binti Ahmad
SID: 1206505
WA: 012 223 9261 atau klik sini http://vitaminsihatcantikmeru.wasap.my
Email: jumaati.ahmad@yahoo.com
FB: Jumaati Ahmad
FB Page: Vitamin Sihat dan Cantik Meru
IG:jumaatiahmad

Friday, December 22, 2017

Cara Order Online Shaklee

Cara nak order Shaklee secara Online dengan cepat dan mudah, anda boleh terus klik kat sini Order Shaklee Secara Online dan terus membeli dengan Shaklee.

Penghantaran menggunakan GDEX akan dihantar terus ke alamat yg anda berikan.


IKUTI LANGKAH MUDAH ORDER SHAKLEE SECARA ONLINE



  1. Click AGREE dan click NEXT
  2. Sila TICK mana mana produk yang anda mahu beli (Harga bagi setiap produk ada di bahagian belah kanan)
  3. Click CHEKOUT untuk isi maklumat penghantaran seperti nama, email, no telefon dan alamat lengkap
  4. Click CONTINUE selepas selesai isi maklumat lengkap
  5. CONFIRM ORDER. Sila check dan pastikan semua details adalah betul. Dan click PROCEED FOR PAYMENT.
  6. Masukkan maklumat KAD DEBIT/CREDIT yang anda nak guna untuk proses pembayaran 
  7. Click CONFIRM PAYMENT


Order selesai. Penghantaran menggunakan GDEX  akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan,





Daftar Keahlian

KEAHLIAN SHAKLEE
πŸ’–πŸ’–πŸ’–πŸ’–πŸ’–πŸ’–πŸ’–πŸ’–

Kebiasaannya yuran keahlian RM68.90 + postage RM10.60. Total RM79.50.

Yuran keahlian ini bukannya ditentukan oleh kami pengedar sah shaklee ni. Ianya memang ditentukan oleh pihak Shaklee Malaysia dan untuk yuran keahlian ini anda akan dapat member kit shaklee yang berupa satu beg yang mengandungi buku produk, penerangan terperinci berkenaan sistem shaklee, pricelist, dan lain2,

Yuran keahlian ini renew rm30 setahun sekali. Best kan?? Dengan hanya RM68.90 anda boleh dapat penjimatan sehingga 33% untuk produk Shaklee seumur hidup anda. Memang berbaloi tau!!!

CARA KEDUA (DAFTAR AHLI SECARA PERCUMA)

Bagaimana mahu dapatkan keahlian secara percuma ini?

Mudah sahaja!! Jikalau anda buat pembelian bernilai RM700 ++, pihak Shaklee Malaysia akan waive yuran keahlian. Beli produk bernilai lebih kurang RM700 (nilai mengikut harga ahli) dengan nilai 200uv, maka anda layak mendapat keahlian shaklee secara percuma. Terlalu banyak nak beli dengan RM700++? Anda tidak perlu takut kerana anda boleh beli untuk seisi keluarga dan automatik boleh jimat berbulan-bulan di samping automatik akan mendapat harga ahli dengan pembelian tersebut.

Antara produk yang boleh anda pilih untuk mendapat keahlian percuma dengan mudah ialah:

    2 Botol Vivix
    3 Kotak Shaklee Kolagen

Atau mana2 produk..

FAEDAH MENJADI AHLI SHAKLEE BERSAMA KAMI

Antara persoalan yang bermain difikiran selepas mendaftar jadi ahli shaklee, ialah apakah faedah yang boleh dapat bukan? Haa...kat sini saya kongsikan antara faedah yang akan anda dapat. Kalau nak tahu faedah dan kelebihan lain jadi ahli shaklee, kenalah daftar dahulu!!! =)

   πŸ˜Š Anda boleh menikmati harga ahli dengan diskaun sehingga 33% untuk setiap produk
    😊Menikmati bonus tunai dari UV terkumpul setiap bulan
   πŸ˜Š Menikmati lebih diskaun setiap bulan dengan PROMOSI BULANAN SHAKLEE
    😊Peluang menjana pendapatan lumayan
    😊Peluang mendapat ganjaran 3C - CASH, CAR, CONVENTION
    😊Menyertai group Eksklusif kami untuk lebih banyak maklumat mengenai produk, cara pengambilan, konsultasi & tips.


KENAPA ANDA WAJIB DAFTAR AHLI SHAKLEE DENGAN SAYA?


Walaupun jadi ahli Shaklee ini banyak kelebihan, namun tak semua ahli dapat merasa kelebihan ini. Ramai juga yang selepas mendaftar mereka menyesal sangat join jadi ahli Shaklee ini. Antara sebab mereka menyesal ialah ::

1. DAH BELI BARANG, TAPI TAK TAHU CARA NAK MAKAN

Ada yang dah beli produk, tapi tidak tahu cara nak makan vitamin Shaklee yang betul dan berkesan. Akhirnya, mereka tidak dapat hasil yang diinginkan. Bila tanya upline, upline pun tak tahu dan suruh "Google" je.

Kalau anda daftar dengan kami tak perlu risau ya. Saya akan guide anda cara makan yang betul. Dan kalau nak bertanya soalan pada bila-bila masa pun boleh 24jam sehari. Tapi konsultasi ni, khas buat yang daftar ahli dengan kami dan untuk customer tersayang. Eksklusif tau!!! So, janganlah pulak beli brg dengan orang lain cara makan tanya kt saya ya...=)

2. TERPAKSA BELI STOK BERIBU-RIBU SEMASA DAFTAR

Bila nak daftar ada upline yang cakap kena beli stok barang-barang shaklee bernilai RM10k? Terpaksalah buat pinjaman dari bank atau sedara mara. Lepas dah daftar upline terus lesap. Saja dia suruh beli stok untuk keuntungan dia.
.
Jangan terpedaya ya dengan janji manis palsu itu !!!

Dengan kami.. anda boleh register tanpa beli stok pun. Hanya dengan yuran keahlian RM68.90 + rm10.60 postage itu, anda boleh menjana pendapatan tanpa had.

3. NAK BUAT BISNES TAPI TAK RETI

Mungkin ada di antara anda yang ingin join jadi ahli Shaklee untuk bisnes. Malangnya upline pun tak tahu cara nak bisnes yang betul. Tiada support group yang betul dan anda akan terumbang-ambing.

Korang......

Kalau ada orang ajak buat bisnes Shaklee secara online kan

Korang tanya la dia.. Nanti dia guide benda2 ni tak:

✅ produk info
✅ tips kesihatan
✅ online marketing strategy
✅ product photoshoot
✅ teknik buat poster
✅ tips posting


Jadi jika anda ingin mendaftar ahli Shaklee dgn saya, saya perlukan maklumat anda seperti berikut;


πŸ™Ž Nama:
πŸ“Ÿ No I/C:
πŸ‘« Nama pasangan:
πŸ“Ÿ No I/C pasangan:
🏑 Alamat rumah:
🚚 Alamat penghantaran produk :
☎ No Tel :
πŸ“§ Email :
πŸ’° Bayaran bonus EFT:
🏒 Nama Bank:
🏧 No acc Bank:

Sila hubungi saya sekarang untuk pendaftaran ahli Shaklee yang sangat pantas!!!


Hubungi saya:
Jumaati Binti Ahmad
SID: 1206505
WA: 012 223 9261 atau klik sini http://vitaminsihatcantikmeru.wasap.my
Email: jumaati.ahmad@yahoo.com
FB: Jumaati Ahmad
FB Page: Vitamin Sihat dan Cantik Meru

IG:jumaatiahmad

Sunday, December 17, 2017

Promosi Akhir Tahun - Vivix Shakle dan Vitalea for Children

Promosi yang ditunggu pengguna-pengguna setia Vivix kembali sebagai penutup tahun 2017. Pastikan anda rebut promosi lanjutan Vitalea for Children juga ya. 

Promosi Dec 2017


1.Vivix


vivix



Vivix dihasilkan daripada gabungan 4 tumbuhan iaitu anggur muscadine, lobak ungu, Elderberi Eropah dan Polygonum Cuspidatum.

Vivix bermanfaat dalam perlindungan sehingga ke peringkat DNA sel. Badan kita berdiri daripada berbillion sel yang membina tisu, dari tisu membina organ dan sistem badan. Sel-sel yang rosak dan yang tidak dibaiki boleh menyebabkan kerosakkan kepada lebih banyak sel dan menjadi semakin teruk.

PROMOSI SHAKLEE BULAN INI: Dapatkan sebotol Vivix secara percumadengan setiap pembelian 6 botol Vivix, atau anda boleh menikmati 5% discount dengan pembelian 2 botol Vivix.

Setiap pilihan promosi di atas, selain melayakkan anda mendapat discount atau Vivix secara percuma, anda juga layak untuk mendapat keahlian Shaklee bernilai RM68.90 secara percuma, kos penghantaran bernilai RM10.60 percuma, rebat tunai, peluang untuk mengikuti sesi ceramah kesihatan percuma, dan peluang untuk menjana pendapatan melalui Shaklee.



2. Vitalea for Children


vitalea for children, multivitamin kanak2



Hakikatnya, ramai anak-anak kita hari ini tidak mendapat nutrisi yang lengkap melalui diet harian mereka, terutamanya bagi anak-anak yang memilih untuk makan (peaky eater).

Berita baik untuk ibu bapa! Shaklee menawarkan Vitalea for Children iaitu Multivitamin semulajadi yang diformulasikan khas untuk menampung keperluan nutrisi anak-anak setiap hari.

Vitalea for Children membekalkan 18 jenis vitamin dan mineral penting untuk menyokong tumbesaran anak anda. Kelebihan Vitalea for Children berbanding multivitamin lain yang ada di pasaran adalah ianya semulajadi, tanpa bahan pengawet, perasa dan pewarna tiruan, bebas gluten dan didatangkan dengan perisa anggur semulajadi.

PROMOSI SHAKLEE BULAN INI: Dapatkan sebotol Vitalea for Children secara percuma dengan setiap pembelian 3 botol Vitalea for Children. Anda jimat sehingga RM111.25. Wow!

Hubungi saya untuk konsultasi kesihatan, Produk Shaklee, atau jika ingin menambah pendapatan dengan Shaklee. Klik link dibawah untuk cara mudah dan cepat merebut promosi Vivix dan Vitalea for Children.




  
Jumaati Binti Ahmad
SID: 1206505
WA: 012 223 9261 atau klik sini http://vitaminsihatcantikmeru.wasap.my
Email: jumaati.ahmad@yahoo.com
FB: Jumaati Ahmad
FB Page: Vitamin Sihat dan Cantik Meru
IG:jumaatiahmad



Atau boleh klik di sini utk terus membeli Vitalea for Children Buy 3 Free 1 dan Vivix Buy 6 Free 1

Sunday, December 3, 2017

Sakit Sinus Sembuh, Gastrik dan Migrain Berkurangan Selepas Amalkan Vivix

sakit sinus sembuh migrain dan gastrik berkurangan amalkan vivix

OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 7: AYU ADYANI AB RAHMAN
.

[SAKIT SINUS SEMBUH SERTA MIGRAIN DAN GASTRIK SEMAKIN BERKURANGAN SEJAK AMALKAN VIVIX]
.

Assalamualaikum W.B.T.. Saya Ayu Adyani Ab Rahman, berumur 33 tahun dan beraB

Untuk mengatasi masalah ini, saya kerap kali berjumpa dengan doktor, mengambil pain killer, PCM dan yang sewaktu dengannya. Saya juga pernah berjumpa dengan pakar neuro akibat masalah migrain yang teruk. Doktor memberi saya ubat-ubatan, pain killer dan ubat sinus pula perlu kerap diambil ketika sinus menyerang.
.

Saya mula mengenali Shaklee selepas kelahiran anak ketiga ketika hadir ke sebuah kelas nutrisi anjuran Shaklee. Pakar nutrisi dalam kelas telah menjelaskan serba sedikit tentang kepentingan mengambil supplemen tambahan Shaklee. Pulang dari kelas nutrisi, saya mula membuat kajian tentang Vivix, polifenol, resveratrol dan juga antioxidant.
.

Saya mula mengamalkan Vivix sejak kelas nutrisi tersebut dan mengambil sekurang-kurangnya 2 sudu sehari dan kadang-kadang lebih kerana rasanya yang enak. Antara produk Shaklee yang turut saya ambil ialah ESP, Vitalea, Garlic Complex, B-Complex, Omega Guard, Vita-C, Alfalfa, Ostematrix, Lecithin, Herblax, GLA Complex dan juga Vita-E.
.

Di awal pengambilan supplemen-supplemen ini, saya mengalami ‘healing crysis’ yang agak teruk seperti muka menjadi sembap, pening dan demam yang teruk selama seminggu. Setelah beberapa minggu, saya mula perasan jerawat batu mulai kecut, muka semakin OK, parut-parut semakin pudar dan tidak lagi didatangi selsema.
.

Kini setelah 2 tahun, Alhamdulillah saya tidak lagi didatangi sinus dan tiada lagi rekod MC akibat sinus. Migrain dan gastrik saya juga semakin berkurang dan bebas daripada pain killer dan PCM. Yeayy!! Dah dua tahun tak sentuh PCM. Saya masih lagi konsisten mengamalkan supplemen-supplemen ini dan sudah tidak terkira berapa bilangan Vivix yang telah saya ambil.
.

Pesanan saya kepada anda ialah jaga kesihatan sebaik mungkin dan berikhtiarlah dengan cara yang paling selamat. Amalkan makan supplemen sebelum datang penyakit yang tidak diundang. Saya sangat berpuas hati dan berazam untuk membantu mereka yang ada masalah sama dengan saya untuk mencuba ikhtiar dengan Vivix dan supplemen lain juga. Kesihatan adalah nikmat yang perlu disyukuri dan dijaga! Bila sihat apa yang kita lakukan akan menjadi lebih bererti dan cemerlang!
.

Terima kasih Allah kerana telah menemukan saya dengan produk hebat ini. TQ juga kepada pakar nutrisi yang memberi penerangan dan terima kasih juga kepada encik suami yang banyak memberi sokongan. Terima kasih buat ahli keluarga lain dan kawan-kawan. Lurve uollss..

#supermomshakleestory
#myvivixstory
#vivixse


Hubungi saya:

Jumaati Binti Ahmad
SID: 1206505
WA: 012 223 9261 atau klik sini http://vitaminsihatcantikmeru.wasap.my
Email: jumaati.ahmad@yahoo.com
FB: Jumaati Ahmad
FB Page: Vitamin Sihat dan Cantik Meru
IG:jumaatiahmad


Atau boleh klik di sini utk terus membeli Vivix


Minum Vivix Sakit dan Lenguh2 Badan Hilang

Image may contain: 4 people

OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 16: WAN ZAINAB
.

[SAKIT DAN LENGUH-LENGUH BADAN HILANG SELEPAS AMALKAN VIVIX]
.

Assalamualaikum.

Saya Wan Zainab Bt. Wan Muhammad berusia 29 tahun. Mempunyai 2 orang cahaya mata lelaki. Saya suri rumahtangga yang bekerja dari rumah. Saya merupakan ibu yang aktif dan sibuk dengan aktiviti luar.
.

Selepas melahirkan anak kedua, saya mengalami masalah sakit pinggang, lenguh-lenguh, sakit belakang dan kerap letih. Situasi ini saya sedar sewaktu anak kedua berusia 7 bulan. Anak sulung pula jenis yang aktif. Tambahan pula sekarang anak kedua dah berusia 1 tahun. Adik dan abang sama-sama aktif.
.

Saya rasa hari-hari ingin diurut belakang badan. Memang rasa tak selesa bahagian belakang. Waktu tidur, saya alaskan bantal pada bahagian belakang. Selain sakit belakang, kaki juga sering sakit terutamanya pada bahagian buku lali. Suamilah yang selalu jadi tukang urut tak berbayar.
.

Sehinggakan saya rasa ingin jumpa doktor, risau jugak kalau bahagian belakang bermasalah.Takut slip disc atau lain-lain masalah. Tapi saya batalkan hasrat kerana ingin mencuba Vivix.
.

Jun 2016, promosi Vivix. Saya ambil peluang ini untuk consume Vivix. Alhamdulillah, 3 minggu amalkan Vivix, rasa sakit badan dah beransur hilang. Bangun pagi pun mudah je dan badan rasa lebih ringan daripada biasa. Sakit kaki dan tumit dah tiada.
.

September lepas, saya join marathon. Walaupun 3 KM, saya rasa bertenaga dan masa larian, saya tak rasa sakit perut (senak perut). Kebiasaannya kalau larian, sakit perut memang akan terasa. Sangat pelik! Saya tak mudah penat. Jatuh cinta pada Vivix!!

#supermomshakleestory
#myvivixstory
#vivixse

Hubungi saya:
Jumaati Binti Ahmad
SID: 1206505
WA: 012 223 9261 atau klik sini http://vitaminsihatcantikmeru.wasap.my
Email: jumaati.ahmad@yahoo.com
FB: Jumaati Ahmad
FB Page: Vitamin Sihat dan Cantik Meru
IG:jumaatiahmad


Atau boleh klik di sini utk terus membeli Vivix

Bebas Kanser Tahap 4 Selepas Amalkan Vivix

Image may contain: 2 people, people standing and outdoor



OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 18: SAADIAH ARBAIN
.

[ANAK SAYA SEMBUH DARI KANSER PERINGKAT 4 SETELAH AMALKAN VIVIX]
.

Ini kisah anak saya. Anak saya disahkan mengidap kanser Hodgkins Lymphoma stage 4 pada usia 10 tahun. Beliau telah sembuh sepenuhnya setelah mengambil Vivix Shaklee.
.

Pada usia 10 tahun anak saya selalu mengadu sakit belakang. Saya dan suami menyangkakan kemungkinan jatuh basikal atau jatuh masa bermain.
.

Sakitnya semakin kerap. Kami bawa ke klinik dan kadang-kadang ke hospital. Di hospital doktor check ala kadar dan bekalkan Paracetamol sebagai ubat tahan sakit. Biasa la bila makan ubat sakitnya reda. Lepas tu datang balik.
.

Doktor pun tak dapat detect penyakit ank saya. Sampai satu masa doktor amik darah bagi tujuan ujian dan dihantar ke makmal darah.
.

Doktor mengesahkan anak saya ada jangkitan kuman dalam darah. Anak saya menjalani operation kecil untuk mengambil sample di bahagian leher sebelah kiri.
.

Setelah beberapa hari dapat result, anak saya disuruh rujuk ke HKL. Sampai disana kami terus ke Wad Pedriatik kanak- kanak.
.

Hati seorang ibu hancur bagai dihiris sembilu apabila doktor Teh Kok Hoi memberi tahu anak saya mengidap penyakit kronik tahap 4 dan terpaksa menjalani rawatan kimoterapi.
.

Saya dan suami diberi kaunseling supaya tabah menghadapi kemungkinan yang akan berlaku. Suami saya tenang mendengarnya sedangkan saya sudah berbagai-bagai perasaan yang timbul. Takut, cemas dan sedih. Rawatan ini 50-50.
.

Dari hari itu 20 Julai 2011 bermula episod baru dalam hidup saya. Anak saya di masukan wad KK3 di pedriatik HKL.
.

Anak saya menjalani rawatan kimoterapi dan perlukan penjagaan yang rapi. Pesakit tidak dibenarkan jumpa orang luar kerana ditakuti jangkitan kuman.
.

Kami berulang alik ke HKL selama dua tahun. Rawatan kimoterapi selama enam bulan dan masa selebihnya bagi check up susulan.
.

Setelah tempoh dua tahun anak saya disahkan sihat dari kanser tersebut namun doktor menasihati agar kami jaga pemakanannya kerana ditakuti penyakitnya akan berulang semula.
.

Yang menyedihkan saya sekarang kos perubatan semakin meningkat. Hospital kerajaan tidak dapat menyediakan kos rawatan bagi penyakit kanser stage 4. Ramai pesakit pergi ke hospital swasta yang menelan belanja yang agak mahal.
.

Sepanjang anak sakit, dia cepat down dan cepat terasa. Tapi satu yang saya ingat sampai hari ni. Bila doktor suruh cuti setahun dari belajar untuk menjalani rawatan. Dia kata tak nak jadi orang bodoh sebab takut ketinggalan dalam pelajaran. Dia sangat sedih dengan keadaan dirinya.
.

Justeru itu saya berusaha mencari supplement bagi anak saya. Dari satu supplement ke satu supplement tetapi semua tidak sesuai. Dan akhirnya saya temui Vivix Shaklee.
.

Alhamdulillah peraturan Allah itu memang cantik. Apabila anak saya memasuki sekolah form 1 di SMAN Lenggong , anak saya ditukarkan ke hospital Ipoh bagi check up seterusnya.
.

Saya sentiasa bekalkan Vivix buat anak saya. Setelah konsisten ambil Vivix, anak saya disahkan bebas kanser pada 20. 07.2016. Satu berita yang menggembirakan.
.

Alhamdulillah lepas habis rawatan dia boleh skor balik pelajaran yg tertinggal. Yang paling menggembirakan saya Alhamdulillah periksa I'dadi tahun lepas dia dapat mumtaz.
.

Sekarang anak saya bisa menjalani kehidupan seperti remaja lain. Belajar dan bermain. Malah anak saya turut menyertai aktiviti lasak di sekolahnya. Saya pun tidak perlu risau akan keadaan anak saya ketika tinggal berjauhan dari keluarga.
.

Syukur Alhamdullilah. Terima kasih Allah terima kasih Shaklee.

#supermomshakleestory
#myvivixstory
#vivixse

Hubungi saya:
Jumaati Binti Ahmad
SID: 1206505
WA: 012 223 9261 atau klik sini http://vitaminsihatcantikmeru.wasap.my
Email: jumaati.ahmad@yahoo.com
FB: Jumaati Ahmad
FB Page: Vitamin Sihat dan Cantik Meru
IG:jumaatiahmad


Atau boleh klik di sini utk terus membeli Vivix




Anak Bebas Asma Selepas 2 Bulan Amalkan Vivix

Image may contain: 4 people


OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 20: AZLINDA BT. ISMAIL
.

[ANAK BEBAS ASMA SELEPAS 2 BULAN AMALKAN VIVIX]
.

Hai Assalamualaikum W.B.T.. Nama saya Azlinda. Saya ingin berkongsi kisah anak saya, Muhammad Haqeem Al-Raziq yang diserang asma 'silent chest'. 
.

Pada Januari 2016, Haqeem mengalami batuk tak berhenti dan kesukaran bernafas. Apabila dibawa ke wad kecemasan, pihak hospital tidak dapat memberikan rawatan segera kerana tiada simptom asma atau semput. Setelah 3 kali berulang ke hospital dalam hari yang sama, saya nekad membawa Haqeem ke hospital yang lain. 
.

Setibanya di sana, doktor mendapati bacaan oksigen telah berkurang dan mungkin berdepan dengan kerosakan otak sekiranya lewat menerima rawatan. Doktor memberikan rawatan segera kepada Haqeem dan dimasukkan ke wad pagi itu. Keadaan Haqeem tidak begitu memuaskan, oleh itu doktor memutuskan untuk menempatkan Haqeem di Unit Rawatan Rapi bagi tujuan pemantau lanjut.
.

Doktor mengesahkan Haqeem mengalami "silent chest". Silent chest merupakan salah satu penyakit asma yang jarang berlaku namun menjadi teruk apabila ianya menyerang seseorang individu. Doktor mengesan dengan menggunakan stestoskop dan mendapati tiada bunyi udara yang memasuki paru-paru.
.

Antara simptom yang dihadapi Haqeem ialah batuk berterusan, tiada "wheezing" dan kesukaran bernafas. Selain itu kadar pernafasan Haqeem juga agak laju melebihi 60 per minit (boleh dipantau sendiri di rumah). Simptom-simptom ini sebenarnya telah berlaku sekitar tahun 2015 lagi.
.

Saya kerap kali membawa Haqeem ke klinik dan hospital untuk sekiranya Haqeem diserang penyakit tersebut. Saya juga mengawal pemakanan Haqeem seperti mengelakkan makanan-makanan sejuk dan makanan yang boleh menyebabkan batuk. Haqeem jarang menghidap batuk, tetapi akan menjadi sangat teruk apabila ia menyerangnya. Oleh itu, kawalan yang dapat dibuat hanyalah dengan memberikan bantuan pernafasan dan ubat nebulizer.
.

Sebelum ini, Haqeem memang makan Set Kesihatan kanak-Kanak yang terdiri dari Vitalea for children, OmegaGuard, Vita-C Chewable dan Mealshake. Setelah melihat banyak kesan perubahan positif terhadap pelanggan dan rakan-rakan yang mengalami masalah pernafasan dan mengambil Vivix sebagai suplemen tambahan, saya nekad untuk memberikan alternatif lain kepada Haqeem dan disitulah bermulanya episod Haqeem dan Vivix.
.

Saya berniat untuk memberikan Haqeem Vivix setelah berbincang dengan pakar nutrisi dan juga pakar kanak-kanak. Saya membawa bersama rujukan dan informasi Vivix kepada doktor pakar, dan berbincang sama ada boleh atau tidak saya berikan Vivix kepada Haqeem. Setelah doktor pakar kanak-kanak di Hospital Pantai Indah meneliti kandungan Vivix, beliau tidak menegah pengambilan Vivix malahan menggalakkan Haqeem makan makanan yang berkualiti bagi mengelakkan kejadian sama berulang kembali.
.

Saya beri sesudu kecil kepada Haqeem, 3 kali seminggu. Rasanya masam-masam manis tanpa gula tambahan, dan Haqeem memang sukakan rasanya. Antara kegemaran Haqeem ialah OmegaGuard. Kalau tak dihalang, boleh habis sebotol dimakan begitu sahaja. Kata doktor, OmegaGuard ni pun sangat bagus untuk kesihatan paru-paru Haqeem. Apa salahnya saya berhabis duit dengan makanan untuk kesihatan daripada berikan makanan yang bukan-bukan kepada anak-anak saya.
.

Selepas discaj daripada hospital, doktor memberikan tarikh rawatan susulan untuk menentukan samada Haqeem benar-benar mengalami masalah asma atau tidak. Sekiranya ya, Haqeem mungkin terpaksa bergantung kepada ubat-ubatan asma sehingga dewasa kelak. Seminggu pertama selepas discaj, Haqeem mula ambil Vivix. Dah tiada lagi bunyi batuk dan kadar pernafasan Haqeem pada lebih kurang 30 per minit. Bacaan oksigen pun cantik je, 99-100% walaupun lepas berlari.
.

2 minggu selepas discaj, rawatan susulan pertama untuk Haqeem. Doktor kata setakat ini progress Haqeem nampaknya elok. Namun pemantauan masih perlu dibuat 2 minggu seterusnya. Rawatan susulan kedua, doktor senyum lebar tengok Haqeem. Kami diberi rawatan susulan terakhir, sebulan akan datang.
.

Ahamdulillah Haqeem beri respon yang baik dengan Vivix. Tak ada kesan pemulihan yang teruk pada Haqeem cuma selera makannya semakin bertambah dan pembuangan. Setelah 2 bulan konsisten dengan Vivix dan megadose OmegaGuard, Alhamdulillah saya dah tak gusar nak berjumpa doktor pada rawatan susulan nanti.
.

Memandangkan Haqeem hanya ambil sekali sekala, sebotol pun tak habis selama 2 bulan Haqeem konsisten minum Vivix. Rawatan susulan ketiga, dan yang terakhir selepas 2 bulan Haqeem discaj, Alhamdulillah doktor sahkan Haqeem bebas dari asma. Bermakna, Haqeem tak perlu bergantung kepada ubat-ubatan dan boleh aktif seperti biasa.
.

Ibubapa yang sayangkan anak, jangan susah hati berbelanja untuk kesihatan anak-anak. Anak-anak hanya pinjaman Allah swt, dan kita diamanahkan menjaga mereka sebaik-baiknya. Jangan risau nak berikan suplemn, namun belilah suplemen yang betul untuk mereka.
.

Alhamdulillah, saya dah tak lagi gusar nak memikirkan keadaan kesihatan Haqeem dan anak-anak yang lain. Kerana saya tahu perlindungan kesihatan yang saya telah berikan ini.
.

Terima kasih Allah kerana menemukan saya dengan suplemen yang terbaik ini. Terima kasih Shaklee!

#supermomshakleestory 
#myvivixstory
#vivixse

Hubungi saya:
Jumaati Binti Ahmad
SID: 1206505
WA: 012 223 9261 atau klik sini http://vitaminsihatcantikmeru.wasap.my
Email: jumaati.ahmad@yahoo.com
FB: Jumaati Ahmad
FB Page: Vitamin Sihat dan Cantik Meru
IG:jumaatiahmad


Atau boleh klik di sini utk terus membeli Vivix