Tuesday, December 13, 2016

Sedap cerita ni..just sharing.

Ada seorang yang membuka bisnes ZOO HAIWAN.

Di pintu masuknya,dia menulis Rm 10.00/orang tp tdk ada 1 orang pun yg masuk..... Kerana beberapa lama tidak ada pengunjung maka harga ticketpun ia turunkan menjadi Rm7.00.. dan tetap tidak 1 orang pun mau masuk.... Sbb masih tidak tidak ada juga pengunjung akhirnya ia turunkan menjadi Rm3.00 dan tetap tidak ada pengunjung yang masuk !! 

Akhirnya di tulislah pengumuman:
*"MASUK PERCUMA"*
Kemudian banyak org yang berebut masuk. 

Ketika pengunjung di dalam penuh, si owner ini membuka semua pintu kandang binatang buas Singa..., Harimau..., Serigala..., Ular.... & pintu keluarnya sudah di Kunci ! (Lalu Di pintu keluar di tulis: *"Keluar Bayar Rm100.00 !!"* Banyak orang berebut bayar.. 

Inilah ironi kehidupan.... 

Ketika ditawarkan untuk hidup sihat, komsumsi nutrisi penunjang kesihatan ( olahraga, minum air putih, pemakanan nutrisi kesihatan dlm upaya pencegahan penyakit) banyak org tidak mau.... Tapi kalau sudah masuk HOSPITAL, berapapun mahalnya biaya HOSPITAL, pasti akan dibayarnya utk dpt sembuh, sekalipun harus jual asset atau berhutang dan cari sumbangan. 

Sihat lebih baik daripada sembuh.. Karena Sihat itu murah.

Begitu juga spt bab sedekah..masa hidup RM100 tu tersangat berat nk keluarkan..tp bila dah berada d alam barzakh..agaknya jika diberi ksempatan hidup semula, infak RM beribu2 pun dah tak kisah.. 

Renung2kan.. 

Nak consume nutrisi kesihatan yang cukup dan lengkap dengan #landmarkstudy boleh contact saya.

Insha Allah.

No comments:

Post a Comment